2013. december 11., szerda

Az éjfúriáról


Ma elgondolkoztam valamin.
Mi van, ha az éjfúria azért olyan ritka mert egy hibrid? Talán a dörgődobnak és az örvésznek (vagy ölvész, ezen még megy a vita). Bár a magyar fordításban úgy mondják, hogy a "villámlás és a halál istentelen ivadéka", de ez az eredeti filmben így szól: "A villámlás és a mennydörgés istentelen ivadéka".

A dörgődob ugye hangrobbanással támad, ami majdnem olyan mint a mennydörgés, és a vikingek akár annak is hihették.
Az örvész (vagy ölvész) elektromos viharoknál fordul elő, elektronikus tüzet tud lőni... ami úgy néz ki mint a villám. Ráadásul az elektromos viharok is stimmelnek.

 Ez megmagyarázná, hogy az éjfúria miért ritka és hogy miért kerüli vagy épp támadja a legtöbb vad sárkány (Pl.: a sorozat első évadjában a Suttogó Halál, vagy a másodikban maga az ölvész (vagy  örvész)) A sárkányok ragaszkodnak a saját fajtájukhoz csoportukhoz, ezért  furcsa lehet, fenyegetést jelenthet egy hibrid.

Ha jobban megnézem,
- a szárnyai majdnem olyanok mint az ölvésznek (vagy örvésznek)
- a szeme színe olyan mint a dörgődobnak
- ugyanúgy vannak hátsó szárnyai mint a dörgődobnak


Hirtelen, most csak ennyi mindent látok külsőleg, de ha láttok még szóljatok. amúgy nektek mi a véleményetek erről az egészről?

5 megjegyzés:

  1. Én akárhol nézem, mindenhol úgy van írva, mondva hogy a villámlás és a halál. A filmben is, szóval nem bántásból, de érdekelne honnan vetted a mennydörgést (érvelésben nincs hiba, egyet is értek valamennyire)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Igazad van, félreértettem, most néztem meg újra és hát...rosszul fordítottam, de azt ne kérdezd, hogy hogy lett halálból mennydörgés. :D

      Törlés
    2. eredetileg tényleg mennydörgés lett volna, csak átírták hogy 'komolyabb' legyen

      Törlés
    3. A filmben vagyis az Így neveld a sárkányodban a sárkanykönyvben Villám és a halál Istentelen ivadéka van

      Törlés
  2. Végülis, a dörgődobnak közelről halálos a hangrobbanása...

    VálaszTörlés