2014. szeptember 23., kedd

A Szikla és a Jég

Helló, drágáim! Hiányoztam? Nekem hiányoztatok! :D

Rég írtam cikket, tudom, de a suli olyan szinten szívja le az agyamat délutánra, hogy a semmivel egyenlő az amit ilyenkor produkálni tudok.
De most megpróbálok valamit összehozni, pontosabban nem is én hanem Ms. Filozófia. :D

Kezdjünk is bele:


Nézzétek meg ezt a képet... de nagyon:

Bámuljátok pár pillanatig és próbáljátok magatokat elvonatkoztatni a fantasztikusan kivitelezett animációtól és attól, hogy Pléhpofa és Valka 20 év után most találkozott először..... sikerült?... Nem?....És most?.... iii...nem....NA MOST!
Szóval, drágáim, most lássatok a dolgok mögé (szó szerint!), mert most fogjuk magunkat és kielemezzük a HÁTTERET! 

Na tehát, nézzük apránként.
A kép két részre osztható, Valka és Pléhpofa térfelére. Pléhpofa háta mögött sziklák vannak. Egy kemény anyag, ami sok mindennek ellenáll, kitart, nehezen megformálható, és nem szeret változtatni a néző pontján. Ha ő épp egy sárkányokkal teli barlangban van, akkor tessék őt ottan békén hagyni. Pontosan ilyen Pléhpofa is.
A jég egy halmazállapota a víznek. Törékeny, mégis csodálatos, változatos, és változásra képes. Pont ilyen Valka is. Valamilyen szinten törékeny, hisz mégis egy nő, nagyon szép, és ő az egyetlen a faluban aki... "víz" és képes más szemmel nézni a sárkányokra. Azaz képes a változásra.
A sziklák viszont meghajolnak egy idő után, és a jég felé dőlnek. Ez azt jelenti, hogy Pléhpofa változtatott a nézetein, és bár még mindig egy szikla, hajlik arra, amit a "jég mond neki". HA megnézitek, mind a kettőjük térfelén van szikla és víz is valamiféle halmazállapotban. Ez azt jelképezi, hogy az életük összekovácsolódott, és ha még nem is voltak fizikailag egymás mellett, sosem hagyták el teljesen a másikat. Hisz egyikük sem ment újra férjhez, vagy vett el egy új nőt.
Ahogy a szikla és a jég találkozik és egymásba fonódik ezen a helyen, úgy találkozik és csatlakozik újra egymáshoz Pléhpofa és Valka. A Szikla és a Jég.
Nem tudom, hogy ez a hihetetlen komoly szimbolika előre megtervezett volt a Dreamworks felől, vagy csak a véletlen műve. De mégis fantasztikus, hogy mit hoztak ki ebből a filmből. 
És még mi minden van rejtve előttünk. ;) 

A legközelebbi viszont olvasásra
sziasztok! :)
Szeretlek titeket! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése