2014. október 9., csütörtök

Szobrászat

Ismét egy filózós, elemzős cikk. Remélem tetszeni fog.
Ez is rövid lesz, tekintettel lázadó hajlamú kezeimre, akik úgy döntöttek, hogy fájdalmassá teszik nekem a billentyűzet lenyomását. Szóval tömör leszek.... megpróbálok...

Ismét csak egy képet tárok elétek, hogy jó alaposan megnézzétek.

Nézzétek...a szobrokat. Igen, egy régebbi cikkben, már kielemeztük, hogy miért olyan szerencsétlen az a bal oldali szobor, hogy még mindig nem javították meg, meg ilyesmik. Most nézzük meg őket jobban. 

Ha belegondoltok ez a két szobor Hablatyot és Pléhpofát ábrázolja. A bal oldali Hablaty, a jobb Pléhpofa. A bal oldali egy kardot tart a kezében, és köztudott, hogy Hablaty jobban szereti a kardot (lásd a tűzkardját), mint más fegyvereket. Ráadásul le van törve az egyik szarva, ami minden bizonnyal Hablaty elvesztett lábát jelképezi.
A jobb oldali kezében egy fejsze van, és Pléhpofát eddig szinte csak fejszével láthattuk harcolni. Ráadásul a második filmben a Nagy gnúvad még le is tiporja, ami az egykori törzsfőnök halálára utalhatott.  
Hát igen, lehet, hogy ezek a részletek mind a véletlen művei, de ezeket hívjuk szerencsés véletleneknek. Vajon mennyi ilyen lesz még az ÍNAS-ban?

Szóval, ez lett volna a gyorstalpaló, észrevételes cikk. Mostanában sok ilyen lesz, sajnos, de nem futja többre az agyam. :P

A legközelebbi találkozásig, sziasztok
:)

3 megjegyzés: