2014. május 25., vasárnap

Sárkányok 12. (Flightmare és Speed Stinger)

Flightmare (Világréme)
Támadás: 5
Sebesség: 8
Páncél: 4
Tűzerő: 7
Lövések száma: 4
Méreg: 10
Harapás: 4
Lopakodás: 7 (mondja már meg nekem valaki, hogy ilyen magas a lopakodása, ha egyszerűen úgy világít, mint egy túldíszített karácsonyfa?!) 
Osztály: Mystery
Személyiség: Az éles, kísérteties, a csapásszerű félelem specialistája
Tűztípus: kísérteties kék láng
Rejtett képesség: A Flightmare mérgező gázt bocsájt ki, amely ideiglenesen megbénítja az embert. Innen származik a legenda, miszerint a Flightmare "dermedtté ijeszti az embereket". Bár a bénulás néhány perc után elmúlik, ez elég idő arra, hogy a sárkány lecsapjon.

Mint valami tábortüzes szellemtörténet, a Flightmare nem tűnik igazi sárkánynak. 
Kísérteties sikolyával és káprázatos ragyogásával ez a sárkány már generációk óta kísérti Hibbantot. A ragyogása az első számú élelméből származik, egy egyedi algából, ami a Hibbant körüli erdőben folyik át. Ez az alga Aurvandil tüze miatt izzik, ami hasonlít a sarki fényre, és tíz évente fordul elő Hibbanton. Amikor a Flightmare megeszi ezt az algát az izzása felerősödik. Ez a sárkány szinte teljesen védekező. Nagyon területi és indulatos sárkány, aki miden áron megvédi az algáját. 




Speed Stinger (sebes szurka)
Támadás: 12
Sebesség: 30
Páncél: 10
Tűzerő: 0
Lövések száma: 0
Méreg: 15
Harapás: 5
Lopakodás: 30
Osztály: Sharp
Személyiség: Gyors, összeesküvő, húsevő lények!
TűztípusNincs, minden energiát a lábizmaiba vezet
Rejtett képesség: Bár a Speed Stinger képtelen lángot előállítani, ezt a képességhiányát kiegyenlíti rengeteg más képessége. Mivel éjszakai állat, ennek a sárkánynak kitűnő éjszakai látása van. Továbbá, ha teljes sebleséggel fut, képes arra, hogy  falakon, vagy akár a plafonon is fusson, korlátozott ideig. Végül pedig rendkívül kemény bőrük van, amik megvédik őket a sebesség okozta kellemetlenségektől. Másrészt véd a külső hőmérséklettől és a fegyverektől.

A sárkány világ velociratorjaiként számon tartott Speed Stinger gyors, agresszív és intelligens.
Összehangolt támadásukat a vezető Speed Stinger irányítja. Ennek a sárkány fajnak van szárnya, de kicsi és fejletlen, ezért a faj lényegében röpképtelen. Jéghidak és gleccsereken átkelve jutnak át egyik helyről a másikra, hogy élelmet keressenek maguknak. Ők a  leggyorsabb sárkányok a szárazföldön. Senki sem tudja lehagyni őket, kivéve az éjfúriát és a siklót. Éjszakai sárkányok, annyi energiát égetnek el egy éjszaka alatt, hogy napközben muszáj pihenniük. Általában barlangokban vagy alagutakban keresnek menedéket, hogy elkerüljék a rájuk leselkedő ragadozókat. A vezetőt piros szárnyáról és a testén lévő piros csíkokból lehet felismerni. A csapat mindenben követi a vezetőt, habozás nélkül. A Speed Stinger legfőbb fegyvere a mérgező farka. Egy szúrás és egy embert vagy egy sárkányt órákra, még napokra is képes megbénítani. 







3 megjegyzés:

  1. Nagyon szépen kérek mindenkit, aki a bejegyzések szövegeivel foglalkozik az oldalon, hogy nézzétek át, mert most már nagyon zavaró, hogy minden mondatban átlag két nyelvtani vagy tartalmi hülyeség van! Eddig szemet hunytam efelett, de azt hiszem, ideje volt, hogy szóljak. Ezt nem azért mondom, hogy bántsalak titeket, hiszen szeretem ez az oldalt, de...szóval, értitek.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Sajnos, ez nem mindig az én hibám. A hivatalos oldal az, ami eléggé ostobán fogalmazza meg a mondatait, sőt van, hogy nagyon hosszút is használ. Ezeket nehéz magyarosítani, de közben igyekeznék hű maradni az eredeti szöveghez, de majd igyekszem, köszi, hogy szóltál. :)

      Törlés
  2. A speedstinger neve a sorozatban : Fürge Fullánk.

    VálaszTörlés